Vintagebutiker på Södermalm

Vintagebutiker finns det gott om på Södermalm, Stockholms egna second hand-paradis för den både mode- och miljömedvetna konsumenten. Allt fler inser att det inte är hållbart att handla alla sina kläder hos de massproducerande kedjorna utan väljer istället att utöka sin garderob med begagnade klädesplagg. Den som söker unika kreationer från svunna tider finner på Södermalm en hel uppsjö av butiker med många kända märken. Här finns klassiska second hand-affärer såsom Emmaus, Humana, Stadsmissionen och Myrorna, men även mindre, mer personliga butiker som Judits, Beyond Retro, Daisy Dapper och Lisa Larsson.

Fynda på second-hand

Man kan göra riktiga fynd i second-hand butikerna. Vill man sticka ut lite när det gäller mode, och inte handla i de vanliga modebutikerna. och det går att få ihop riktigt läckra kombinationer med hjälp av accessoarer. Många second-hand butiker delar ut flygblad med reklam i närområdet, men brevbärarna får inte bära ut posten i huset i vissa områden på grund av nya regler. Mode går igen och blir modernt på nytt efter ett par år, ofta har man givit bort eller gjort sig av med gamla plagg, men ofta kan man hitta dem igen i en välsorterad second-hand butik.

Fina accessoarer i second-hand-butikerna

Det finns inte bara kläder i second-hand butikerna. Fynda bland udda smycken, skärp och bälten i alla möjliga färger och utföranden. Skor, hattar och väskor brukar finnas på hyllorna i en mängd varianter. Man kan faktiskt handla hela sin garderob i dessa butiker, och få en alldeles egen personlig klädstil. Några butiker har valt att nischa sig som vintage-butiker, eller Emmaus och Myrorna som står för ett hållbart och socialt samhälle där en del av vinsten går till behövande. Oavsett vilken second-hand-butik man handlar i så bidrar man till hållbarheten i vårt samhälle. Många butiker har även porslin och hushållsprylar man kan behöva till hemmet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *