Vackra Hornsbruksgatan och Södermalms charm

På Södermalm ligger den vackra stora Hornsbruksgatan som sträcker sig från den östra delen med Varvsgatan till Långholmsgatan i väster. Denna gata har en mängd butiker som mataffärer, skönhetssalonger, restauranger och gallerior.

Södermalm – en pärla mitt i Stockholm

Södermalm kallar man ofta i vardagligt tal för Söder. Södermalm är Stockholms mysiga kulturområde med härliga Tantolunden att ha picknick i på sommaren, eller njuta av en mängd mysiga caféer och restauranger! Befinner man sig på Hornsbruksgatan, kan man promenera ner ända till Hornstulls strand och njuta av en majestätisk utsikt av Stockholm. Åker man tunnelbana startar Södermalm från Skanstull ända bort till Hornstull. Stationer som tillhör Södermalm är Skanstull, Medborgarplatsen, Slussen, Stockholm Södra, Mariatorget, Hornstull och Zinkensdamm. En fantastisk del av Södermalm är Riddarfjärden! Här kan man stå mitt uppe på Mariaberget och blicka ut över en stor del av Stockholm och se båtar fara förbi. Mariaberget består av många äldre, k-märkta hus ända tillbaka till 1700-talet. Får man tag på en lägenhet där, är den mycket eftertraktad precis som med lägenheter i Gamla Stan. Vill man bosätta sig i Södermalm eller annat område, ska man besöka hemsidan Boneo där man finner hem till salu med lägenheter, villor, radhus, fritidshus eller utlandsboende!

Unika Hornsbruksgatan

Att vandra ner längst med Hornsbruksgatan, ger många intressanta butiker och gallerior att välja på. Hornsbruksgatan är en del av hela Hornstull och går som en bred huvudled genom stadsdelen. En bit ner på Hornsbruksgatan, inte långt från Hornstulls strand, finner man en spännande galleria i Hornstulls centrum som består av hela 39 butiker. Gallerian stod färdig i april 2013. Hornstull är bara en del av hela Södermalms område. Man har länge planerat att bygga unika, bostadsrättslägenheter och stadsradhus vid Hornsbruksstrand. Bygget beräknas nu börja 2021 med radhus som har parker på taken! Parktaken är ett unikt koncept och främjar trivsel då man kan sitta och grilla, ha fester, sola eller odla. Dessa vackra och funktionella hus kommer att bidra med ett framtida koncept inom miljömedvetenhet. Tanken bakom takparkerna, är att de ska fungera som en grön förlängning av Högalidsparken som blir granne med dessa unika radhus och bostäder. Det blir en vacker, naturnära och utopisk del av Södermalm. Man planerar även ett nybyggt tunnelbanehus längst med Hornsbruksgatan då det gamla behöver rivas. Hornsbruksgatan bjuder på kulinariska upplevelser med trevliga matställen. Man kan till exempel besöka Tjoget som ligger på Hornsbruksgatan 24. Tjoget har fått mängder av utmärkelser och priser och bjuder bland annat på ett stort, utvalt ölsortiment och riktigt bra mat. Vill man testa ett annat unikt matställe, ska man testa Fröken Vandal. Detta är definitivt en krog för de vinintresserade med en gigantisk vinlista att välja på! Maten är prisvärd och personalen är mycket trevliga och vinkunniga. Denna krog ligger mellan Hornsbruksgatan 24-26. Hela området inom Södermalms gränser med unika gator, inklusive Hornsbruksgatan, är väl värda att besöka!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *