Sevärdheter på Södermalm

En stadsdel som förändras

Stockholm är en underbar stad som har mycket att erbjuda. Södermalm är en mysig stadsdel som är omgiven av vatten på alla sidor. Om man vill uppleva naturen kan man ta en promenad vid vattnet. Gå till Tantolunden som är en av stadens största parker. Vill man bada finns det en liten badplats i närheten. Vill man ha ett större bad kan man åka till Eriksdalsbadet. På Södermalm finns Stockholms stadsmuseum och vill man shoppa finns stora köpcentrum, som Ringen och Brunogallerian. På Södermalm hittar man gott om pubar, caféer och nattklubbar.

En cool stadsdel

Södermalm har gått från ett arbetarklassområde till Stockholms coolaste och mest exklusiva område. Här fanns det för några år sedan mycket fattigdom och kriminalitet men idag är det mycket lugnare och väldigt populärt att bo. Södermalm har boprisrekordet i Stockholm och det är inte lätt att få tag på en bostad där. Det gäller att ha kontakter eller mycket pengar. Men om man har turen att bo i den stadsdelen, så har man hittat rätt. Med allt som finns att se och göra, så kommer man inte att ha en enda tråkig stund i den här mysiga stadsdelen. Det finns någonting för alla, både små och stora, unga och gamla.

Bevara det gamla

Det har hänt mycket med Södermalm genom åren. Det är många som tycker man satsar på fel saker, att det byggs mycket nya, men onödiga saker. Många av de stora galleriorna har mötts av protester från de boende. De tycker inte om att Södermalm ändras så mycket. De vill att stadsdelen ska bevaras och att man behåller det som var. Det är bra att fattigdomen och kriminaliteten har minskat, men de vill bevara det gröna, de gamla husen och de mysiga gränderna. De finns fortfarande kvar, men har tyvärr minskat genom ombyggnationer och den mer moderna stilen. Den stilen passar de unga bättre, men de som växt upp i stadsdelen tycker inte om det.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *