Hippa Södermalm

Södermalm är en klassisk arbetarstadsdel där priserna på bostadsrätter skjutit i höjden på senare år. De som bor där idag är i regel högutbildade och ganska unga människor i kreativa yrken som vill kunna njuta av kvalitativ shopping och hippa restauranger på sin lediga tid. Här finns gott om butiker med utvalda secondhand kläder och inredningsdetaljer som är så pass udda att du inte hittar dem någon annanstans i Sverige. För den storstadsbo som är intresserad av ekologisk mat och rättvisemärkta kläder är detta en bra del av staden. Södermalm är dessutom vackert omgärdat av vatten och det finns stora grönområden att promenera igenom.

Vad är hippt med Södermalm

Södermalm listas som en av Europas coolaste stadsdelar och många av kvarteren är väldigt hipstertäta. Vad det handlar om är att en viss typ av människor bosatt sig på Södermalm och att många av de företag som erbjuder service och varor anpassat sig efter vad dessa människor är intresserade av. Det handlar till stor del om personer som arbetar inom kultur och media och som kanske behöver vara ”trendkänsliga” på arbetstid och som är allmänt kvalitetsmedvetna. Ska man öppna en kaffebar på Södermalm så måste den ha det lilla extra för att kunna hävda sig i konkurrensen och det gäller även restauranger, bokhandlar och andra affärsrörelser.

Tuffa singlar och hippa barnfamiljer

Köp en cool barnvagn på Bugaboo och ta varvet runt Södermalm med vagnen i ena handen och en rykande macchiato i den andra så kommer du garanterat att smälta in. Inte minst om du är man med vaxade mustascher och en underlig skjorta du köpt second hand eller noga valt ut på Ebay. På Södermalm är det inne att vara udda men kritiker av hipsterkulturen menar att det blir konstigt när så många väljer att vara udda på ungefär samma sätt. Faktum är dock att denna stadsdel kan erbjuda hög livskvalitet oavsett om man är i karriären och njuter av singellivet eller om man är en barnfamilj som syrar grönsaker plockade från den egna kolonilotten.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *